Dahl med søde kartofler

Dahl med søde kartofler  
4 pers

2 løg
4 fed hvidløg
3 cm ingefær  
2 spsk olie
2 spsk karry
1 spsk spidskommen  
1 spsk koriander  
1 tsk chilipulver
4 dl vand  
1 grøntsagsbouillonterning
400 g hakket tomter på dåse
400 ml kokosmælk
200 g røde linser
2 gulerødder
500 g sød kartoffel
1 æble eller pære
Salt og peber

Agurkefraiche:
1 agurk
3 dl græsk yoghurt eller creme fraiche
1 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk salt

Tilbehør:  
4 dl ris
Naan brød

Hak løgene, pres hvidløg og riv ingefær. Varm en gryde op med olie og tilføj hvidløg, ingefær og løg. Lad det svitse i et par minutter. Tilsæt alle krydderierne, karry, spidskommen, koriander, chili og svits dem af i 1-2 minutter. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon, kokosmælk, røde linser og hakkede tomater. Skær kartofler, gulerod og æble/pære i små tern og tilføj dem til retten. Lad retten simre under låg i ca. 40-50 minutter til du får den rette konsistens. Rør i gryden undervejs, for at det ikke brænder på.
Tilbered risene efter anvisningen på pakken.
Imens rives agurken til agurkefraicen og pres vandet fra. Rør det sammen med presset hvidløg, græsk yoghurt, spidskommen og salt.
Smag din dahl til med salt og peber og server retten med ris, agurkefraiche og naanbrød.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Opskrift indeks. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *