Crumblesnitter med ribs
200 g ribs
75 g sukker
2 spsk majsstivelse
Smuldredej:
280 g hvedemel
110 g brun farin
75 g sukker
150 g grovvalsede havregryn
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
250 g koldt smør
Rens og pluk ribs, så de er fri for stilke. Vend ribs, sukker og majsstivelse sammen i en skål, og stil den til side.
Smuldredej: Tænd ovnen på 175°, og beklæd en form på 30×40 cm, med bagepapir. Bland hvedemel, brun farin, sukker, havregryn, bagepulver og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem i melbandingen med fingrene til en ensartet og grov smuldredej.
Pres ca. 2/3 af smuldredejen jævnt ud i bunden af formen. Fordel ribsblandingen oven på dejen. Smuldr resten af dejen over ribsene i større klumper.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, til smuldretoppen er gylden. Afkøl, og skær kagen ud i firkanter.